onsdag 11 januari 2012

Chilibiffar i baguett! Onsdag 11/1 -12.



Idag blev det chilibiffar till middag, mums! Hade aldrig gjort exakt den här maträtten heller innan ikväll. Jag menar, olika sorters biffar blir det ju såklart ibland. Hur som helst så gick jag idag efter ett recept som jag hade hittat i en bok jag fick i julklapp av Seb, fast jag satte ju då som vanligt min "personliga touch" på det hela och ändrade lite hit och dit.

Här kommer i alla fall receptet på mina supergoda chilibiffar, och för mig räckte det till 6-8 biffar,
men det beror ju på hur stora du gör dem.

Det här behöver du:
1 ägg
2 skivor vitt bröd
1 msk röd currypasta
1 msk soya
500 g köttfärs (jag använde 400 g, blandfärs.)
Svartpeppar

Såhär gör du:
Börja med att smula ner brödet i en skål och häll sedan i ägget, ägget ska helst vara lite ihopvispat. Rör om så att brödet och ägget blandas till en smet. Tillsätt sedan currypastan och soyan. Lägg i köttfärsen och blanda allt väl, krydda med lite svartpeppar. Forma sedan biffarna som du vill ha dem, och stek dem på ganska hög värme tills de har fått färg och är helt genomstekta.

Eftersom att vi åt våra biffar i baguett tillsammans med lite sallad, créme fraiche och tacosås - vilket rekommenderas starkt! - så behövde vi ju inget annat tillbehör. Fast om man nu inte äter dem som vi gjorde så passar nog klyftpotatis eller liknande, plus lite sallad och någon god sås bäst till. På tal om det så har jag ett litet minirecept på en supergod sås, som också är galet enkel att göra och passar hur bra som helst till väldigt många olika sorters mat och dessutom är den perfekt till de flesta sorters biffar! Tycker jag.

Det här behöver du:
1 burk créme fraiche eller gräddfil
1 burk tacosås, bara att välja sin favorit

Såhär gör du:
Blanda lika mycket av varje i en skål, börja med t ex 1 - 1,5 dl av varje, och blanda ihop, men inte för mycket - det är nästan godast (i alla fall enligt mig) när det bara är lite ihoprört!
Et voilá, hur enkelt och hur gott som helst!

Tips för den här maträtten!
- Om du vill ha starka och kryddiga biffar så ska man definitivt lägga i lite extra currypasta, eller kanske hacka ner en chili/krydda med lite sambal oelek eller cayennepeppar. Eller varför inte hälla ner någon droppe tabasco? För det var det enda som jag inte var helt nöjd med när det gällde de här biffarna, och då använde jag bara 400 g färs. Jag är ju en av dem som tycker väldigt mycket om stark mat, och helst ska det vara sådär hett att det känns som att man måste dricka minst en liter vatten efter varje tugga! Så nästa gång jag gör de här biffarna (vilket jag nästan garanterat kommer göra) så kommer i alla fall jag att krydda dem lite extra!
- Om man ska äta biffarna i baguett, som vi gjorde, så bör man dela dem en gång på mitten först eftersom att de annars kan vara ganska svåra att få plats med i brödet.

Jag rekommenderar också att steka biffarna i en grillpanna, om man har en sådan. Själv gjorde jag så, vilket blev väldigt gott. Men annars går det ju såklart lika bra att använda en vanlig stekpanna!

Hm, jag tror inte att det var något annat "viktigt" att påpeka om det här receptet.

By the way, jag har faktiskt bilder på både pajen från igår och "biffbaguetterna" idag, men tyvärr så hittar jag inte sladden som gör det möjligt för mig att lägga över bilder från min mobil till datorn. Men när jag har letat reda på den så kommer jag i alla fall slänga upp någon bild på de olika maträtterna!

Mm, det blir i alla fall en god lunch imorgon!

(Precis när jag var klar med inlägget så stängdes sidan ner, så om jag skulle ha missat något eller om det finns något att undra över, så bara fråga!)

/OMC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.