Okej, så har jag bytt blogg då, och jag kan väl inte påstå att jag tänker fortsätta skriva på samma sätt som tidigare. Inte ens jag tyckte ju att jag skrev något intressant där, egentligen.
Så därför tänker jag nu prova på ett helt nytt koncept: Matblogg! Eller, detta kanske inte blir en riktig matblogg heller för den delen.. Men förmodligen kommer någon att läsa det här och kanske till och med tycka att något låter bra och varför inte då prova någon av "mina" maträtter själva?
Hur som helst så tänker jag först och främst låta mina blogginlägg handla om detta, ett av mina största intressen: mat.
Så vi får väl ta och börja med kvällens middag: Baconpaj! Tycker själv att jag lägger ribban högt här, för vem tycker inte om bacon!? Nej, men utan att skämta då - så personligen älskar jag bacon!
Här kommer i alla fall mitt recept på en riktigt god baconpaj!
(Receptet på degen var verkligen bra, så det rekommenderar jag starkt att använda.)
För mig räckte detta recept till två mindre pajer, främst för att jag inte ens äger någon stor pajform än, men annars räcker det nog till en modell större och det blir väl ca 6 port då. Fast det beror ju såklart på hur stora bitar man tar! (Obs! När jag skriver "smör" i receptet så menar jag margarin, men "margarin" låter inte lika gott tycker jag.)
100 g smör (50 g bör vara rumsvarmt, för att det ska vara lätt att använda till degen)
4 dl mjöl
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Salt & peppar
1 paket bacon
1 paprika
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
1 burk créme fraiche
2 dl riven ost
Börja med att sätta ugnen på 200°. Blanda 50 g smör, mjöl, mjölk och bakpulver i en skål och rör ihop detta till en lätthanterlig pajdeg. Smörj pajformen, lägg i degklumpen, och tryck ut den i formen så jämnt det går.
Vispa ner två ägg i en skål, blanda ihop med créme fraichen och den rivna osten och krydda med lite salt och svartpeppar.
Hacka sedan paprikan i små tärningar och finhacka löken. Smält resten av smöret i en stekpanna och klipp ner baconet, häll i paprikan, löken och pressa i en vitlöksklyfta, i pannan. Krydda även det med svartpeppar och lite salt. Fräs tills alltihop har fått lite färg och grönsakerna har blivit mjuka. Lägg sedan över det från stekpannan i pajformen och häll till sist över créme fraiche-blandningen. Grädda i ugnen i ca 20 min, et voilá, du har nu en supergod och (relativt) enkel baconpaj! Servera förslagsvis ihop med en god sallad.
Tips för den här maträtten! (Som jag lärde av mitt eget misstag)
- använd en plast- eller träsked att röra ihop degen med, och att se till så att margarinet verkligen är rumsvarmt och lätt att använda!
Måste också påpeka att det här är ett väldigt bra och enkelt recept som dessutom går att variera i stort sett hur mycket som helst, t ex kan man ju hoppa över vitlöken om man vill det, kanske byta till en smaksatt créme fraiche eller helt enkelt byta ut bacon mot något annat som man tycker om. Hur som helst så tycker jag att så som vi gjorde blev riktigt übergott och jag kommer garanterat att göra det fler gånger!
Hoppas ni tyckte det blev något bra av det här. Personligen tycker jag i alla fall att det är intressantare än min förra blogg. Men really, svårt att slå det?
/OMC.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.